WorkShop.jpg

OM SHALA HALA

 

Shala Hala

Shala Hala öppnades 2012 och är en yogastudio för alla. Shala Hala har öppet året om och på Shala Hala möts både modern och traditionell yoga. Shala Hala ägs och drivs av Laila Svensson och är ett resultat av Lailas alla möten med olika yogastudios runt om i världen. Laila har tagit alla intryck från allt hon upplevt och skapat något alldeles extra mitt ute på Bjäre.


I Lailas klasser spelar Patanjalis Sutra och ”eight limbs of Yoga” en viktig roll. De åtta stegen innebär utövandet av både, Yama & Niyama (etik och moral), Asanas, Andning och Meditation. I huvudsak utövas den fysiska yogan av en modern form av Hatha Yoga. En form av yoga där man värnar om den fysiska kroppens välbefinnande, allt för att uppnå ett högre medvetande.

Alla klasser kan se olika ut. Ibland kan det bli mer statiskt där man står kvar i positionen och fokuserar på alignment. Och ibland kan det mer flöde där man förflyttar sig ifrån en position till en annan. På Shala Hala sker all guidning verbalt och som instruktör tillbringar Laila ingen tid alls på mattan och all fokus är på dig och din utveckling.

Laila

Laila har sina rötter inom frisör- och modebranschen och har drivit egna salonger och arbetat som utbildare både för Lòreal och Redken. 2010 tog Laila en Master inom strategi- och affärsutveckling och jobbade under några år, som Change Coordinator, på Ikea IT.


Under 90-talet reste Laila med ryggsäcken på ryggen, genom stora delar av Asien. Indonesien blev det land där Laila återkom vid flera längre tillfällen och även arbetade som guide. En resa som verkligen tog Laila på den inre resa som ligger i grund till hennes livserfarenhet och gjort henne  till den jordnära yogamänniska hon är idag.

Den fysiska yogan började Laila regelbundet utöva, efter en knäskada i alperna, för snart 20 år sedan. Laila har erfarenhet i olika typer av yoga men det är den moderna formen av Hatha yoga som fångat hennes hjärta.

2008 påbörjade Laila sin långa resa till sin yoga utbildning och september 2014 certifierades Laila på internationell nivå i RYT500 inom Hathayoga. Laila fortbildar sig kontinuerligt och söker hela tiden det unika i yogan. När Laila inte åker till Indien där yogan har sitt genuina ursprung så fortbildar hon sig via Internet hos sina indiska favorit lärare. Genom sina indiska gurus får  Laila en gedigen och traditionell kunskap inom yogan. Resor, erfarenhet och utbildningar, som helt klart influerar Lailas guidning på mattan.

Laila, både bor och driver sin studio på Bjäre. Laila strävar hela tiden med att kombinera den kommersiella fysiska yogan med den traditionella österländska filosofin. Enligt Laila krävs det ibland kraftfull undervisning för att nå bortom lager av mentalt motstånd och bland är det mer följsam guidning som behövs. I båda fall så strävar Laila att guida dig på mattan så att yogautövandet blir som att göra rörelser i meditation. Yoga med Laila är roligt, spirituellt och utmanande.  

Utbildning i egen regim

Shala Hala har varit registrerad Yoga Alliance Skola, och bedrivit RYT200/300/500, i över 5 år. Då Yoga Alliance varken certifierar yogalärare eller ger någon ackreditering av utbildare eller utbildningsskolor, så gick Shala Hala ur Yoga Alliance, november, 2019 och bedriver numera utbildning i Shala Hala Yogaskolas egen regim. Med mer än 10 000 utbildningstimmar, certifiering från den Alignmentorienterad Yogan i väst till den traditionella filosofin och Pranayaman i Indien, erbjuder Laila högt kvalificerade utbildningar, inom yogans alla 8 delar.


”Min strävan är att guida dig mot den allra bästa vägledningen i din yogaresa. Grunden är viktig och Shala Halas utbildningar bygger på erfarenhet från en värld som är som en djungel. En värld som stundom är tämligen förvirrande. Mitt mål är att gå från klarhet till klarhet i en flera tusenårig lång filosofi som stundom vilat i träda och som stundom blommat upp. Yogan är här för att stanna, det är jag övertygad om. Försäkra dig att få en bra start på din resa”.


/Laila – Ägare och grundare till Shala Hala Yogaskola & Yogastudio 

Debutförfattare

Boken "Jag ska förändra hela världen lilla mamma – om vägen till förändring ur ett yogiskt och självbiografiskt perspektiv" är Lailas författardebut. 

Boken är en självbiografi som handlar om förändring och att våga öppna den där dörren till den där euforiska känslan. En självbiografi där Laila naket och sant skildrar sin väg mot sitt "sanna jag". Sin väg mot att förändra sitt medvetande för att uppnå och sträva efter sin fulla potential. Sin väg att lära sig bemästra alla destruktiva tankar.

Laila har försökt att skildra hur mänsklighetens mentala lidande har sina problem i vårt sinne och i våra tankar och att vi identifierar oss i dem. Boken är lika mycket en yogabok som en självbiografi.

Väl mött på mattan
Namasté
/Laila