top of page

KLASSER

Sträcka med block

HATHA SOFT

En skonsam introduktion till Yoga.


Ett 60 minuters fysiskt pass som är till för dig som vill yoga men inte vågar för du tror att du inte kan eller orkar. Det är ett lugnt tempo med lugna, fysiska stretch och styrkeövningar som alltid är liggandes på mage/rygg/sidan, stående eller sittandes. Här är vi i aldrig varken på händer eller knä. Ibland använder vid redskap som klossar och band. Passar alla åldrar och stela kroppar. Passar både för kvinnor och män, killar och tjejer. Detta pass ger dig verkligen möjlighet att stärka din kropp och lugna ditt sinne. Inga förkunskaper krävs.


Kom ihåg att det är aldrig försent att börja ta hand om din kropp.

Vattenfall posera

HATHA 1 / HATHA SOFT

Ett lättare fysiskt Yoga pass.


Ett 90 minuters pass som är en skön kombination av Hatha 1 och Hatha Soft. Klasserna kan variera och vara både statiska och dynamiska i ett flöde. Klassen är för dig som har lite vana inom yoga. 

Pilates Pose

HATHA 1

Ett tuffare fysiskt Yoga pass.


Ett 90 minuters fysisk och lite tuffare form av yoga. Klasserna kan variera och vara både statiska och dynamiska i ett flöde.

Klassen är för dig som har mycket vana inom yoga och tycker om att jobba med detaljer. Du bör vara van och villig att röra på dig. Positionerna är ibland relativt enkla med fokus på detaljer. Ibland bygger vi upp till lite mer avancerade positioner. Tempot kan variera. 

När du kommer på denna klass kräver du att du är van vid Lailas sätt att guida, förstår yogaspråk och är ergonomisk medveten  och korrekt i din asana praktis. 

Mudra Meditation

YIN YOGA

Ett Yin Yoga pass där olika alternativ erbjuds med block, bolster och band.


Ett 90 minuters pass i en stillsam form av yoga där vi stannar i ett antal olika positioner under en längre tid. Att stannar kvar i positionen under 3 – 8 minuter och ibland längre går djupt – både fysiskt och mentalt. På det fysiska planet stretchar bindväven runt muskler, skelett, leder och ligament. På det mentala planet är yinyoga en närvaroträning. Det blir väldigt meditativt. Yin Yoga är en total motsats till Hatha Yoga (Yang) och kom ihåg att vi behöver båda för att finna balans.

Passar alla åldrar och stela kroppar. Passar både för kvinnor och män, killar och tjejer. Inga förkunskaper krävs. Då klassen kommer att vara blandad erfarenhet kommer olika alternativ att ges. Om du är ”nybörjare” i Yin Yoga är det viktigt att du alltid gör det första alternativet och finner en bekvämlighet i det innan du går vidare.

Group of young sporty people practicing

HATHA 1/HATHA SOFT/YIN YOGA

Ett pass där du kombinerar både styrka och avslappning


Hatha 1/Hatha Soft/Yin Yoga är ett 60 eller 90 minuters pass där vi blandar Hatha Yogans fysiska övningar med Yin Yogans avslappning. Fokus på coremuskler och ryggmuskler varvat med dynamik. Ibland varvat med det fysiskt utmanande varierat med avslappnande meditativa Yin Yoga positioner och ibland avslutar vi klassen med Yin Yoga.

Passar alla oberoende vana. Du gör det så lätt eller avancerat du vill. Är du ovan kan du vila i barnet i de lite mer krävande positionerna och sekvenserna.


Ett pass som verkligen har blivit populärt för "hela familjen".  

Relaxed handsome african young man sitting and meditating on office chair.jpg

YOGA MED STOL

En klass för dig som är skadad, under rehabilitering, begränsad, gammal eller vill ha lite extra hjälp i rotationerna.

Yoga ska vara inkluderande

Laila opererade sin höft juni 2022 och insåg både innan och efter operationen att det inte fanns någon gemensam träningsform för de som är skadade, begränsade eller under rehabilitering.


Rehabilitering ska ha ett holistiskt perspektiv

Laila har gått hos flera olika fysioterapeuter och insett att allt fokus läggs på den skadade kroppsdelen. Skada och smärta är så mycket mer och för en holistisk läkning och för att lugna nervsystemet från smärta och trauma behövs det fokus både på andning och en genomströmning i hela kroppen. Och lämna den skadade kroppsdelen ifred. 


I denna 60 minuters klass gör helt enkelt all yoga med stol.

Prova Yoga med stol och upplev den positiva förändring som

kommer från att hela kroppen inkluderas.

Varje tisdag 11.30

Young yogi sporty woman working out, warming up using yogic belt, lying in yoga Supta Pada

 LABBKLASS START HT23

En klass där du får en större förståelse för positionens förhållande till din kropp och vise versa.

Detta är inte en vanlig klass. Det är en stund där du har möjlighet att ställa alla tänkbara frågor och att laborera med en specifik yogaposition, andningsteknik eller meditationsteknik. Efter dina önskemål och behov "grottar" vi ner oss och blir klokare om vad som är rätt, fel och unikt för dig och positionen. 

Klassen börjar alltid med att vi landar och slutar alltid med en savasana. Däremellan laborerar vi. 

Passar alla som vill komma längre och få en djupare förståelse i din yogapraktis. 

OBS klassen hålls ej på zoom.

Tisdagar 19.00 - 20.15 med start den 22 augusti. 

bottom of page