top of page
Young yogi men rolling mat after a yoga on black wooden floor. Close up of man hands with

FORTBILDNING FÖR YOGALÄRARE – KLASSUPPBYGGNAD

Hur bygger du dina yogaklasser?

Vad använder du för verktyg när du bygger dina klasser? Varifrån får du din kraft när inspirationen och orken tryter? Är du ibland osäker på hur du ska bygga upp dina klasser? Har du ett tydligt mål med dina klasser? Vad gör du när du märker att någon i klassen inte hinner med i ditt tänkta guidningstempo Använder du tydliga regler eller struktur när du bygger dina klasser? Eller använder du ett friare sätt att bygga klasser? Vad är fördelar och nackdelar med olika tekniker.

 

På denna utbildning får du verktygen du behöver för att alltid kunna bibehålla en hög kvalité och närvaro i din guidning.

 

Du får verktygen där du hela tiden kan falla tillbaka på även när veckan varit lång, när livet pockar på din uppmärksamhet och när du har en massa annat i huvudet. De verktyg du behöver för att kunna ändra spontant om du märker att ditt upplägg inte funkar just idag. För deltagarna och för ditt humör och känsla i kroppen. För oberoende hur van du än är så behöver vi ibland lite hjälp på vägen för att bibehålla vår profession.

 

Jag har sedan ”barnsben” arbetat med fyrstegs- och trestegsmodellen. Ju mer grundad jag har blivit i de verktygen så har jag utvecklat helt och hållet min egen stil. I utbildningen tar jag hänsyn till den teknik och den struktur som du använder idag. I utbildningen ingår hemuppgifter efter varje träff. Efter utbildningen ska du ha verktyg för att känna dig säker på att bygga klasser. Säker på var du måste ändra din struktur för att antingen bli friare eller striktare. Det är teori och ingen fysisk utbildning.  Inför varje träff börjar vi med en ”vanlig” klass. Den klassen är viktig för den har vi som referens till varje helg som vi möts och inför varje hemuppgift. Du har fri tillgång till alla mina klasser under utbildningen både på zoom och IRL.

 

Ni är alla erfarna yogalärare och ni har alla redan hittat era rutiner och ramverk för hur ni jobbar. Och ni alla gör ett fantastiskt jobb. Men vi är inte mer än människor och ibland tryter både det ena och det andra. Men jag vet att ni alla är fullständigt dedikerade till att förmedla yoga. På ett eller annat sätt. Så kom ihåg att inget är rätt eller fel. Men under utbildningen kommer vi att vända och vrida på olika teknikers fördelar och nackdelar. Vi kommer att ställa oss frågor så som var hjälper den tekniken oss och var stjälper den oss.

 

UPPGIFTER INNAN VI SES

 

Det jag vill att du ska göra innan vi ses den första gången inför utbildningen är att du ställer frågorna som beskriver kursen:
 

- Vad använder du för verktyg när du bygger dina klasser? Använder du
tydliga regler eller använder du ett friare sätt att bygga klasser?

 

- Har du ett tydligt mål med dina klasser?

 

- Varifrån får du din kraft när inspirationen och orken tryter?

 

- Är du ibland osäker på hur du ska bygga upp dina klasser?

 

Kan du svara på dessa frågor eller inte spelar ingen roll. Utan det handlar bara om en medvetenhet. Jag vill att du reflekterar över dessa frågor innan vi ses.

Det jag även vill att du gör innan vi ses är att du skriver till mig vad du skulle vilja lära dig under denna utbildning. Så att du format ett mål. DITT mål. För när jag vet vad du har för mål så är det lättare att leda dig till det. Men kom ihåg i slutändan är det bara du själv som gör jobbet. Kom ihåg att du sätter själv dina mål för denna utbildning.

 

Jag vill även att du mailar mig information:

- På ett ungefär, hur många timmar du har haft klasser och under hur lång tid du varit yogalärare.

- Hur många klasser håller du per vecka/månad/år?

- Guidar du verbalt eller gör du allt från mattan?

- Vad kallar du klasserna du håller?

- Håller du flera klasser som heter olika? Vad är unikt för varje klass?

 

Under utbildningen ger jag dig möjlighet till:
 

- 3 utbildningstillfällen i grupp

 

- Kunskap om mina olika tekniker som jag arbetar utifrån och dess
fördelar och nackdelar.

 

- Hemuppgifter mellan varje tillfälle.

 

- Filma max 1 av dina egna klasser för att få feedback på det du vill
att jag ska ge dig feedback på. Max 60 minuters klasser.

 

- Du får komma och observera mina klasser hur mycket du vill under
denna månad. Det vill säga att du "sitter sidan om". Dina reflektioner
blir då ett underlag för nästa möte med gruppen.

 

- 2 timmars personlig coachning. 1 timme under utbildningen och 1 timme efter utbildningen är klar.
Måste göras inom en månad efter utbildningen.

 

- Du får komma och yoga själv hur mycket du vill under utbildningen.
Både IRL och/eller ZOOM. Kom ihåg att dessa klasser måste du själv boka
dig på.

Ses lärandes på mattan

Namasté

/Laila

bottom of page