20200831-MB7715 (kopia).jpg

DOGA

Har du hört talas om yoga för hundar, eller Doga som det även kallas?

Doga, handlar inte om att hunden ska utöva yoga på egen hand utan det handlar om att skapa ett lugn tillsammans. Vilket ökar hundens tillit till dig. Doga är en lagövning för dig och din hund som gagnar er båda i er vardag och träning.


Du som har utövat yoga framför din hund har säkert redan upptäckt effekten av det. Vissa hundar härmar våra rörelser väldigt bra och vissa hundar lägger sig ner och somnar. Vissa hundar älskar att vara nära och rullar gärna runt på ryggen. Kom ihåg att alla hundar gör olika och om din hund är unik och om den inte gör övningen så gör det inget. Det viktigaste är du bibehåller ditt lugn för det behåller hunden lugn. Genom att dela upplevelser av lugn kommer ni stärka er relation och komma varandra ännu närmre.

Vissa övningar som vi gör lugnar, andra ökar hundens fokus och vakenhet. Och vi gör det utan våran röst. Vi öppnar upp klassen med en liten enkel rörelse för hunden följt av ett fokusmoment. Vi fortsätter med att hjälpa hunden att slappna av genom att göra en andningsövning i samband med att du ger din hund lite massage. Efter det följer lite yogapositioner där du får göra enkla yogaövningar. Vi avslutar med avslappning. Detta är målet med hela passet. Förhoppningsvis kommer både du och din hund vara avslappnade innan ni går hem.

 

©2020 Shala Hala Yoga, Boarpsvägen 133, 269 95 Båstad