top of page

RETREAT MED MERVÄRDE PÅ VACKRA BJÄRE

Yogaretreat, introduktionskurs, intensivkurs, fördjupningskurs eller 20 timmars introduktionskurs i yoga. Kalla det vad du vill, det viktigaste är att du brinner för yoga och vill veta mer. När Bjäres sommarskrud övergår till höst är du välkommen till ett retreat med mervärde. Med workshops innehållande andningsövningar, asanas och filosfi kommer du att lyfta din yogapraktik till en högre nivå. Vi toppar helgen med en meditationsvandring på Norrvikens vackra Japanska Trädgård. Där de sommargröna färgerna börjar övergå till gult och oranget. Du som länge längtat efter att närma dig yogan, detta är för dig. Du som har yogat ett tag kanske till och med är yogalärare, men längtar efter mer, detta är för dig.

 

Intresset för yoga och vårt välbefinnande ökar för att vi vet någonstans att det är bra för oss. Vissa vill haka på en trend eller känner att det är deras kall och allt fler väljer att bli yogautövare och bara njuta av en retreat. Oavsett om du går och funderar på att bli yogalärare, livsnjutare eller om du bara är nyfiken på att fördjupa dig inom yoga är denna retreat något för dig. Förutom att retreaten är en feelgood helg ger den dig även en grundläggande förståelsen för vad yoga är och dess filosofi. Under helgen kommer du att utveckla din egen fysiska yogapraktik. Du kommer även att få en djupare insikt för din inre resa och om du vill får du en grundläggande förståelsen över vad det innebär att vara en yogalärare. Och om du väljer att gå lärarutbildningen så ingår denna retreat i grundutbildningen, 200TT (lärarutbildning).

Buddha Zen,Religious concept..jpg

YOGA FILOSOFI

Young woman meditates while practicing yoga. Freedom concept. Calmness and relax, woman ha

ASANA & PRANAYAMA

Grundläggande förståelsen för vad yoga är och dess filosofi

Från början var det inte menat att yogan skulle utövas med headset i stora salar där den fysiska kroppen utmanas till det yttersta. Yoga är en kulturhistorisk tradition som fortfarande förs vidare från lärare till elev i nedstigande led med målet att hjälpa människan att hitta tillbaka till sin sanna natur. Från början handlade yoga bara om meditation. Hur kunde det bli så här och vad var det som hände längs vägen? Oavsett vad du undrar över så kommer du att få en bred kunskap i yogans tidslinje, vad yogan och kvantfysiken har gemensamt och förståelsen för alla gudar och dess olika myter.

Bredare förståelse för din egen fysiska yogapraktik

Den fysiska yogapraktiken är asanas och pranayama. Det vill säga fysiska positioner och andningsövningar. Asanas är det vanligaste du möter i dagens yogaklasser. Asanas är fysiska ställningar som säkerställer att kroppen är vältränad och frisk. Asanas ska inte vara lätt men det ska inte heller vara överväldigande eller elitärt. Det finns en uppsjö av yogastudios och lika många olika sätt att utöva asanas på. Det enda kravet som behövs för att göra asana är den uppriktiga viljan att träna. Pranayama översätts ofta till ”andningskontroll”. Inom den västerländska kulturen har andningen bara en enda uppgift, nämligen utbyte av syre och koldioxid – syre in och koldioxid ut. Yogan tar ett större perspektiv och menar att andningen är vårt primära sätt att interagera med universum. I introduktionskursen kommer du att bli uppmärksam på hur viktigt ditt andetag är och hur det påverkar din kropp. Oavsett var du än befinner dig i din fysiska praktis så kommer du att både förbättra och fördjupa den under denna helg.

Image by Zoltan Tasi

SJÄLVLEDARSKAP

Close up of a womans hands is rolling up exercise mat and preparing to doing yoga. She is

YOGALÄRARE

Djupare insikt för din inre resa

Du har säkert hört uttalet ”du kan inte ändra på någon annan människa. Du kan bara ändra på dig själv”. Trots det så spenderar vi oerhört mycket tid på att fokusera väldigt mycket av vår uppmärksamhet utåt. Oftast så handlar den utåtriktade energin på negativa saker; så som dåligt väder eller att du stör dig på någon i din omgivning eller negativa och dömande tankar till och om dig själv. När du utövar yoga, utövar du färdigheten att leda dig själv. Du är både en formell och en självutnämnd ledare - där allt fokus riktas inåt. Under helgen kommer du att få flera olika övningar som utvecklar ditt helt självledarskap.

Grundläggande förståelsen vad det innebär att vara en yogalärare

Erfarna yogalärare får undervisningen att se lätt ut. Det gör det eftersom det är vad det är; att få något svårt att verka enkelt. Kom ihåg att du börjar inte med flyt. Du börjar långsamt med ljud, sedan ordförråd, sedan verktyg och grammatik, sedan språk, sedan integreras detta med varandra och blir som en melodi. När du hör den melodin – då har du flyt – och det är då du vill bli yogalärare. Att vara yogalärare handlar inte om var du befinner dig i din egen praktis. Den handlar absolut inte om hur vig du är. Yoga är något helt annat. Under helgen kommer vi, om behov finns, tala om yogalärarens roll.

The pacified and obtained an enlightenment Buddha, with the hand raised in gesture of vita

200TT

Träskurvor i ett kloster

INTRODUKTIONSKURS

Bra grund och förberedelse inför 200TT

Efter denna helg har du en bra grund för att veta om du vill gå vidare för att bli yogalärare. Går du vidare så tillgodoräknas du både timmar och kostnad från introduktionen.  Shala Hala erbjuder
- 100TT grundutbildning våren 2024
- 100 TT fortsättning hösten 2024

Feelgodd helg, Yogaretreat eller 20 timmars introduktionskurs i Yoga

September

Fredag 8 september 15.00 – 18.00

Lördag 9 september 8.00 – 18.00

Söndag 10 september 8.00 – 15.00

Var: På Shala Hala Yogastudio

Pris: 6000 kr

BOKA     SCHEMA    UTBILDARE

bottom of page