The pacified and obtained an enlightenme

FÖR OCH NACKDELAR MED ZOOM

Zoom är en möjlighet för dig som inte kan eller vill gå IRL. Det har även visat sig att Zoom passat dig som bor på en annan ort eller till och med i ett annat land som har haft en längtan till klasserna på Shala Hala. Vid flera tillfällen under vintern har Zoom även varit ett andrahands alternativ för dig som inte velat köra när vägarna har varit fulla med snö. Det gör att Shala Hala kommer fortsätta med Yoga på zoom även när Pandemin är över och vill därför uppmuntra dig att skapa en rutin i ditt zoomande. 

Jag tror du som provat zoom har upptäckt att det finna många fördelar att göra sin yoga på zoom. Så länge du har en bra uppkoppling kan du yoga var du vill. Du kan göra din zoom yoga på en lugn eller mindre lugn plats hemma eller i en hörna på jobbet. Du kan göra din zoom yoga både inomhus och utomhus. Helt utifrån vad som passar dig.


Du behöver inte heller ta dig hemifrån för att träna yoga vilket sparar dig en massa tid. Och på så sätt får du mer tid för familjen och ditt sociala liv. Vilket innebär att du kanske till och med får mer tid för att "klämma in" ett extra pass i veckan. 

Du kan passa på och introducera yoga för dina familjemedlemmar, din partner, dina barn och dina husdjur. Vilket gör att ni får ännu mer kvalitetstid tillsammans. En upplevelse som ni delar. Yoga har en lugnande effekt på alla individer. Även om det inte blir exakt som när du är på Shalan och det kan vara svårt att slappna av så är det ändå bättre att göra yoga en liten stund än inte alls.


En annan fördel med att yoga på zoom är att det också är lite billigare - i alla fall på Shala Hala.  

Men så klart har ett mynt alltid två sidor och det finns såklart även nackdelar med att yoga på zoom. Som du säkert har upptäckt så är det lätt att tappa sin rutin att yoga på zoom. Du kanske saknar gemenskapen och möjligheten att dela den upplevda känslan, som du har efter ett yogapass, tillsammans med andra. Det kan kanske helt enkelt kännas ensamt ibland. Där är mycket som kan ta bort närvaron hemma eller var du än bestämmer dig för att yoga och det har gjort att du hellre hoppar över din yoga. Utrymmet är mindre än det som du har på Shalan vilket gör att du tappar lusten. Det finns dagar som du har ont om tid, känner dig trött eller bara inte har lust att göra yoga, då kan det lätt bli att du hoppar över din praktis och du kommer ur dina rutiner. Det krävs helt enkelt så mycket mer disciplin att yoga på zoom.


Men kom ihåg att det brukar ta några veckor innan man har etablerat en rutin, och om man börjar göra undantag från en rutin så kan det vara lätt hänt att det fortsätter. Det kan såklart komma saker emellan som man inte kan rå för, men man brukar säga att om man ska hålla i en rutin så är det viktigt att inte hoppa över mer än en gång. Fördelarna att yoga på zoom, väger dock tyngst, eller hur?